13:54 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρέσβης της Ρωσίας στο Βερολίνο ζήτησε από τη Γερμανία μεγαλύτερη αντικειμενικότητα για το ζήτημα της Συνθήκης Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς, γνωστή και ως Συνθήκη INF.

Μεγαλύτερη αμεροληψία στο ζήτημα της Συνθήκης INF ζήτησε από τη Γερμανία η Ρωσία, μετά τη στήριξη του Βερολίνου στους αμερικανικούς ισχυρισμούς περί παραβιάσεων της Συνθήκης εκ μέρους της Μόσχας.

«Η γερμανική ηγεσία έχει επανειλημμένως ταχθεί υπέρ της διατήρησης του τρέχοντος συστήματος στρατηγικής σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένων των Συνθηκών INF και New Start. Παρ' όλα αυτά, το Βερολίνο έχει συμφωνήσει με την Ουάσιγκτον, απαιτώντας από τη Ρωσία να εκπληρώσει πλήρως τις απαιτήσεις του τελεσίγραφου και μη έχοντας αμφισβητήσει τη θέση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

»Μια τέτοια προσέγγιση, η οποία αγνοεί τα δεδομένα, τα επιχειρήματα και τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Ρωσίας, είναι απίθανο να συνδράμει στην επίτευξη συμβιβασμού. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση για μεγαλύτερη αντικειμενικότητα εκ μέρους των Γερμανών εταίρων» δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στο Βερολίνο, Σεργκέι Νετσάεφ, μιλώντας στο Sputnik.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανέστειλαν την ισχύ των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Συνθήκη INF, ανακοινώνοντας την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων έξι μηνών —εφόσον η Μόσχα δεν «θεραπεύσει» τις υποτιθέμενες παραβιάσεις στον οπλικό έλεγχο των δύο χωρών.

Στις 2 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προχώρησε στην αναστολή της τήρησης της Συνθήκης εκ μέρους της Ρωσίας, σε απάντηση προς την αμερικανική απόφαση.

Η Συνθήκη INF υπεγράφη το 1987 μεταξύ των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης και προβλέπει την απαγόρευση ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων εδάφους, μέσου βεληνεκούς (310 έως 3.400 μίλια).

Σχετικά:

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Η Μόσχα απορρίπτει τις αβάσιμες κατηγορίες των ΗΠΑ για την INF
Η Μόσχα απορρίπτει ισχυρισμούς για παραβίαση της INF με σημείωμα στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Χίλαρι Κλίντον: Δώρο στον Πούτιν η απόσυρση των ΗΠΑ από την «INF»
Πεντάγωνο: Δεν υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη νέων πυραύλων μετά το τέλος της συνθήκης INF
Κρεμλίνο: Δεν θα πάρουμε άλλες πρωτοβουλίες για τη συνθήκη INF
Λαβρόφ: Η Ρωσία θα αποσυρθεί από τη Συνθήκη INF σε 6 μήνες ως συμμετρική απάντηση στις ΗΠΑ
Tags:
Συνθήκη INF, Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς, πυρηνικά όπλα, Γερμανία, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK