07:47 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Αεροπορικές επιδρομές της υπό των ΗΠΑ συμμαχίας στη Συρία

Τουλάχιστον 70 άμαχοι νεκροί ή τραυματίες από επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία

© AP Photo / Bram Janssen
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κατά χωριού της Συρίας είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή τραυματισμό τουλάχιστον 70 αμάχων πολιτών.

Τουλάχιστον 70 άμαχοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατά ενός χωριού της Συρίας, όπως μετέδωσε η Συριακή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη τοπικές πηγές.

Στόχος ήταν το χωριό Μπαγκούζ στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Τα συριακά ΜΜΕ μεταδίδουν συχνά για τον θάνατο αμάχων από αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Ο συνασπισμός συνηθίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ.

Οι συριακές αρχές έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να καλέσουν τους υπευθύνους για τον θάνατο αμάχων να λογοδοτήσουν και να βάλουν τέλος στην μη εξουσιοδοτημένη παρουσία του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ σε συριακό έδαφος.

Τη Δευτέρα, συριακά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι 20 άμαχοι σκοτώθηκαν στο Μπαγκούζ ως αποτέλεσμα αεροπορικής επιδρομής του διεθνούς συνασπισμού.

Το προηγούμενο Σάββατο, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων ανακοίνωσαν την έναρξη μιας επιχείρησης με στόχο την απελευθέρωση του Μπαγκούζ από το ISIS. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ισχυρίζονται ότι το χωριό είναι ο τελευταίος οικισμός που κατέχουν οι τζιχαντιστές σε συριακό έδαφος.

Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, στον οποίο συμμετέχουν από πάνω από 70 χώρες, διεξάγει αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του ISIS από το 2014, στο πλαίσιο επιχείρησης που δεν έχει εγκριθεί ούτε από τη συριακή κυβέρνηση ούτε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Tags:
νεκροί, άμαχοι, επιδρομή, SDF, ΟΗΕ, ΗΠΑ, Ντέιρ Αλ-Ζορ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK