16:17 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το Καπιτώλιο στις ΗΠΑ

Η έρευνα της Γερουσίας των ΗΠΑ δεν βρήκε αποδείξεις περί συνωμοσίας Τραμπ - Ρωσίας

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ δεν βρήκε στοιχεία που να παραπέμπουν άμεσα σε συνωμοσία ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και στη Ρωσία το 2016, σύμφωνα με το NBC.

Η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της έρευνάς της, δεν έχει βρει αποδείξεις ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε σε συμφωνία με τη Ρωσία, προσφέροντάς της «ανακούφιση» από τις κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη ευνοϊκή μεταχείριση, σε αντάλλαγμα με τη ρωσική βοήθεια στη διάρκεια των εκλογών, όπως μετέδωσε το NBC, επικαλούμενο Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους που συμμετέχουν στην επιτροπή. 

Την ώρα που η έρευνα δεν κατέδειξε άμεσα στοιχεία για την πιθανότητα συνωμοσίας μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και της Ρωσίας, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι μιας σειρά από επαφές ανάμεσα στο περιβάλλον του Τραμπ και αρκετούς Ρώσους καταδεικνύουν την ύπαρξη μιας εκστρατείας που είναι πρόθυμη να δεχτεί βοήθεια από το εξωτερικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Όπως αναφέρεται, ακόμη, ο Τραμπ και άτομα από το περιβάλλον του είχαν περισσότερες από 100 επαφές με Ρώσους, πριν από την ορκωμοσία του προέδρου στις ΗΠΑ το 2017. 

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του NBC, η επιτροπή της Γερουσίας θα μπορούσε να χρειαστεί έξι ή επτά μήνες για να γράψουν την τελική έκθεση. 

Tags:
εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK