07:51 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Περιπολικό στη Φινλανδία

Μετανάστης συνελήφθη στη Φινλανδία για βιασμό 2 κοριτσιών

© AFP 2019 / Linda Manner / Lehtikuva
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01

Κύμα σεξουαλικών εγκλημάτων αναδεικνύουν τα πρωτοσέλιδα στο Όουλου από τα τέλη του περασμένου έτους, με όλους τους ύποπτους αυτουργούς να είναι άνδρες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό και είχαν φτάσει στη Φινλανδία είτε ως πρόσφυγες είτε ως αιτούντες άσυλο.

Η αστυνομία στην Όουλου, μια πόλη περίπου 200.000 κατοίκων στη Φινλανδία, ξεκίνησε έρευνα για να ανακαλύψει τον ύποπτο βιασμό δύο κοριτσιών ηλικίας 16 και 18 ετών. Το έγκλημα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ιδιωτική κατοικία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Kaleva.

Η αστυνομία της Όουλου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ένας ύποπτος συνελήφθη και όπως αναφέρθηκε έχει ξένη εθνικότητα και άδεια παραμονής.

Το αδίκημα χαρακτηρίζεται ως σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου.

Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών της Όουλου αναφέρθηκε λέγοντας ότι υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι, αλλά αρνήθηκε να εισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Από τα τέλη του περασμένου έτους, η αστυνομία στο Όουλου ερευνά πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης που αφορούν ανήλικα κορίτσια και ξένους άνδρες.

Όλοι οι φερόμενοι ως δράστες λέγεται ότι έχουν έρθει στη Φινλανδία ως αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή. Ο αριθμός των ερευνών αυξήθηκε από τότε που η αστυνομία κάλεσε το κοινό να μην διστάσει να αναφέρει περισσότερες περιπτώσεις. 

Τον περασμένο μήνα, οι τοπικές αρχές εξέδωσαν προσωρινή απαγόρευση σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες που επισκέπτονται σχολεία και κέντρα παιδικής μέριμνας, αφού οι γονείς δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις αποκαλούμενες επισκέψεις ένταξης λόγω της πρόσφατης εμφάνισης σεξουαλικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εφημερίδα Helsingin Sanomat, περίπου τα 2/3 των Φινλανδών δήλωσαν ότι «ο διαφορετικός πολιτισμός και η θρησκεία των μεταναστών» ήταν οι σημαντικότεροι λόγοι για το πρόσφατο κύμα σεξουαλικής βίας.

Η φινλανδική αστυνομία δηλώνει ότι τα άτομα με ξένη εθνικότητα ευθύνονται για το 1/4 όλων των καταγγελομένων σεξουαλικών εγκλημάτων, παρά το γεγονός ότι αποτελούν μόνο το 6,9% του φινλανδικού πληθυσμού.

Tags:
βιασμός, μετανάστης, σύλληψη, μετανάστευση, Φινλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK