06:58 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το ρωσικό ΥΠΕΞ στη Μόσχα

Η Ρωσία επιθυμεί ειρηνική διευθέτηση της βορειοκορεατικής πυρηνικής κρίσης

© Sputnik / natalia Seliverstova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Ρωσία επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις της για ειρηνική επίλυση της πυρηνικής κρίσης στη Βόρειο Κορέα καθώς και για άλλα ζητήματα που αφορούν την κορεατική χερσόνησο, σύμφωνα με αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ρωσία συνηγορεί υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης των πυρηνικών και των άλλων θεμάτων της Κορεατικής Χερσονήσου», δήλωσε αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΕΞ σε δεξίωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία. 

Η Μόσχα επικροτεί την Πιονγιάνγκ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες αναφορικά με την άμβλυνση των εντάσεων στη χερσόνησο, σημείωσε ο αξιωματούχος.

«Σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι συνεχίζονται οι θετικές τάσεις στην εξέλιξη της κατάστασης, όπως αναφέρθηκε πέρυσι, και συγχαίρουμε τα μέτρα πρωτοβουλίας και τις προσπάθειες που έχουν αναληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση από την ηγεσία της Βόρειας Κορέας», επισήμανε ο αξιωματούχος.

Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο βελτιώθηκε τον τελευταίο χρόνο μετά τη σύναψη σημαντικών συμφωνιών από τη Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τον Ιούνιο του 2018, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησαν ιστορική σύνοδο στη Σιγκαπούρη.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια συμφωνία που ορίζει ότι η Βόρεια Κορέα θα καταβάλει προσπάθειες για την προώθηση της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου σε αντάλλαγμα  να παγώσουν τις στρατιωτικές τους ασκήσεις.

Tags:
αποπυρηνικοποίηση, Ντόναλντ Τραμπ, Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK