22:08 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας σε πολωνικό έδαφος, συζήτησαν σε συνάντησή τους, οι υπουργοί Εξωτερικών της Πολωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς δήλωσε ότι συζήτησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Πολωνία.

«Κατά τις σημερινές συνομιλίες, συζητήσαμε για τα σχέδια επέκτασης και ενίσχυσης της παρουσίας των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Πολωνία», δήλωσε ο Τσαπούτοβιτς την Τρίτη. «Ελπίζω ότι ο πολιτικός διάλογος για το θέμα αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με τους αμερικανούς εταίρους μας».

Η Πολωνία υποστηρίζει τη μόνιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία επιπλέον των στρατευμάτων που ήδη βρίσκονται στο ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα τον Σεπτέμβριο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκέφτονταν να ιδρύσουν μια βάση στην Πολωνία.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι η Βαρσοβία συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια για το κόστος κατασκευής της βάσης. Ο Πολωνός πρόεδρος, με τη σειρά του, πρότεινε η βάση να ονομαστεί «Fort Trump».

Tags:
Αντρέι Ντούντα, Μάικ Πομπέο, Ντόναλντ Τραμπ, Πολωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK