22:38 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο

Frontex: Μειώθηκε κατά 20% η παράνομη μετανάστευση στην ΕΕ

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων των συνόρων της ΕΕ μέσω των κύριων μεταναστευτικών οδών μειώθηκε τον Ιανουάριο κατά 1/3 από το Δεκέμβριο και κατά 1/5 ετησίως σύμφωνα με τη Frontex.

«Κατά τον πρώτο μήνα του 2019, ο αριθμός των παράνομων συνοριακών διαβάσεων στις κύριες μεταναστευτικές διαδρομές της Ευρώπης μειώθηκε κατά 1/3 σε σύγκριση με το Δεκέμβριο. Το σύνολο ήταν κατά 1/5 μικρότερο από τον Ιανουάριο του 2018 λόγω του χαμηλότερου αριθμού μεταναστών στην κεντρική μεσογειακή διαδρομή», επισημαίνει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνόρων και Ακτοφυλακής (Frontex). 

Σύμφωνα με τον οργανισμό, ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων μέσω της κεντρικής μεσογειακής διαδρομής υποχώρησε κατά 73% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο και 96% από τον Ιανουάριο του 2018.

Την ίδια στιγμή, η διαδρομή της Δυτικής Μεσογείου ήταν η πιο πολυσύχναστη τον περασμένο μήνα, με 3780 παράνομους μετανάστες που τη χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε κατά 18% από τον Δεκέμβριο, ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Frontex εκτιμά τον περασμένο χρόνο τον αριθμό παράνομων διαβάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα 150.000, οι χαμηλότερες από το 2013.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση μεγάλης κλίμακας από το 2015 λόγω της εισροής χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που μετακινούνται από τις χώρες καταγωγής τους στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. 

Tags:
πρόσφυγες, μετανάστευση, Frontex, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK