09:06 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, βυθίστηκε τον Οκτώβριο του 1942 από ιαπωνικά βομβαρδιστικά. Βρέθηκε ανατολικά των νησιών του Σολομώντα σε βάθος περίπου 5.400 μέτρων.

Εντυπωσιακές είναι οι υποθαλάσσιες εικόνες από το ναυάγιο του αεροπλανοφόρου Hornet, το οποίο εντοπίστηκε από ερευνητές μετά από 77 χρόνια.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, βυθίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου του 1942 μετά από χτύπημα ιαπωνικών βομβαρδιστικών. Από τα 2.200 άτομα πλήρωμα, τα 140 έχασαν τη ζωή τους.

​Το Hornet εντοπίστηκε ανατολικά των νησιών του Σολομώντα στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθος περίπου 5.400 μέτρων. Ο εντοπισμός του πλοίου, ανακοινώθηκε από την Vulcan Inc., εταιρία που δημιουργήθηκε από τον συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν.

«Το Hornet βρισκόταν στη λίστα με τα πολεμικά πλοία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που επιθυμούσαμε να εντοπίσουμε εξ' αιτίας και της ιστορικής του σημασίας, καθώς βρισκόταν στην εμπροσθοφυλακή σε κρίσιμες ναυτικές μάχες», δήλωσε ο διευθυντής των υποθαλάσσιων επιχειρήσεων της Vulcan, Ρόμπερτ Κραφτ.

​Ο αεροπλανοφόρο Hornet είναι ένα από τα πιο διάσημα πολεμικά πλοία που χρησιμοποιήθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Vulcan Inc. έχει εντοπίσει και άλλα ναυάγια της ίδιας περιόδου, όπως το αεροπλανοφόρο Lexington, το πολεμικό πλοίο Indianapolis, το Ιαπωνικό πολεμικό πλοίο Musashi και το ιταλικό Artilleri.

Σχετικά:

«Άθικτο» ναυάγιο ελληνικού πλοίου 2.400 ετών στις σημαντικότερες ανακαλύψεις του 2018
Το αρχαιότερο ελληνικό ναυάγιο ανακαλύφθηκε στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας
Tags:
αεροπλανοφόρο, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ναυάγιο, Νήσοι Σολομώντα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK