14:49 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Μεντβέντεφ: Οι κυρώσεις δεν μπορούν να «συνθλίψουν» την οικονομία της Ρωσίας

© Sputnik / Александр Астафьев
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την εκτίμηση ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν μπορούν να «συνθλίψουν» τη ρωσική οικονομία εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σημειώνοντας εντούτοις ότι δεν παύουν να έχουν τη σημασία τους.

Οι κυρώσεις της Δύσης δεν είναι ικανές να «συνθλίψουν» τη ρωσική οικονομία, αλλά μπορούν να επιβαρύνουν την ανάπτυξη και η αντιμετώπιση δεν πρέπει να είναι ήπια, επεσήμανε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σημειώνεται ότι χθες, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ εισήγαγαν το νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, βάζοντας στο στόχαστρο τον τραπεζικό και ενεργειακό τομέα, με το επιχείρημα ότι η χώρα εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. 

«Αυτές οι κυρώσεις έχουν τη σημασία τους για την οικονομία. Δεν θα την συνθλίψουν, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο. Αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι αυτό δεν μας βοηθάει και ότι κάποιες φορές εμποδίζει την ανάπτυξη», είπε ο ίδιος, μιλώντας στο NTV.

Όπως τόνισε, πάντως, ο Μεντβέντεφ, η Ρωσία δεν φοβάται τις κυρώσεις. 

Ωστόσο, όπως παρατήρησε, η προσέγγιση δεν θα έπρεπε να είναι «''Α, δεν είναι τίποτα!''… Το ακού αυτό μερικές φορές (…). Δεν γίνεται να αντιδρούμε κατά αυτόν τον τρόπο», ανέφερε.

Tags:
κυρώσεις, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK