03:54 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, γνωστό ως Πεντάγωνο

Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ επιθυμούν διάλογο για τον έλεγχο των όπλων - όχι τόσο η Κίνα και η Ρωσία

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την απογοήτευση του για το γεγονός πως κατά τη γνώμη του τόσο το Πεκίνο, όσο και το Κρεμλίνο δεν έχουν την ίδια διάθεση με την Ουάσινγκτον για να πραγματοποιήσουν ένα εποικοδομητικό διάλογο, επεσήμανε αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πρόθυμη να ξεκινήσει διάλογο για τον έλεγχο των εξοπλισμών, αλλά η Ουάσινγκτον δεν πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις από την Κίνα και τη Ρωσία, ανέφερε ο Γκάι Ρόμπερτς, βοηθός υπουργός Άμυνας για τα προγράμματα πυρηνικής, χημικής και βιολογικής άμυνας του Πενταγώνου.

«Νομίζω ότι σίγουρα θα πρέπει να συμμετάσχουμε εθελοντικά στον διάλογο για τον έλεγχο των όπλων με τη Ρωσία. Θα ήταν σίγουρα πιο χρήσιμο να έχουμε πολυμερείς διαπραγματεύσεις. Αυτή η κυβέρνηση σίγουρα ενδιαφέρεται να συνεχίσει τον διάλογο για τον έλεγχο των όπλων, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό… Ειλικρινά τώρα, αναφορικά με τη Ρωσία, δεν βλέπουμε πολύ ενθουσιασμό για την εμπλοκή σε αυτό το είδος διαλόγου. Όσον αφορά την Κίνα, δεν βλέπω πολύ ενθουσιασμό ούτε από την πλευρά τους», δήλωσε ο Ρόμπερτς στην τρέχουσα διάσκεψη κορυφής για την πυρηνική αποτροπή την Πέμπτη.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι πρόθυμη και ικανή να ξεκινήσει τον διάλογο και να δούμε αν υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των όπλων», επεσήμανε ο Ρόμπερτς.

Tags:
έλεγχος, Πεντάγωνο, Κίνα, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK