16:08 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσία σημείωσε τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Αρκτική και θέλει να καταλάβει τι εντολή αναζητά η Συμμαχία να λάβει στην περιοχή, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Σημειώνουμε την αυξανόμενη δραστηριότητα μελών του ΝΑΤΟ. Συζητήσαμε το ζήτημα με τους Νορβηγούς γείτονές μας. Θέλουμε να καταλάβουμε τι είδους εντολή θα λάβει το ΝΑΤΟ στην Αρκτική» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Πρόσθεσε ότι η ρητορική κάποιων δυτικών αξιωματούχων δημιούργησε την εντύπωση ότι «κανείς εκτός από το ΝΑΤΟ δεν έχει το δικαίωμα να είναι οπουδήποτε εκτός από τα σύνορά του».

«Αν ακούσεις κάποιους ανθρώπους όπως ο υπουργός πολέμου, συγνώμη, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, τότε σου δίνεται η εντύπωση ότι κανείς εκτός από το ΝΑΤΟ δεν έχει το δικαίωμα να είναι κάπου εκτός των συνόρων του» υπογράμμισε.

Στο μεταξύ, η Ρωσία πρότεινε πολλά εποικοδομητικά σχέδια στο Αρκτικό Συμβούλιο, διακυβερνητικό φόρουμ για τις χώρες της Αρκτικής, και άλλες σχετικές δομές συνεργασίας στην περιοχή.

«Δεν πιστεύουμε ότι η συνεργασία στην Αρκτική χρειάζεται στρατιωτική διάσταση και ελπίζω ότι αυτό ισχύει και για τους εταίρους μας» πρόσθεσε.

Tags:
Διάσκεψη για την Ασφάλεια, ΝΑΤΟ, Σεργκέι Λαβρόφ, Αρκτική, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK