15:33 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν καταφέρνει να παρέχει ασφάλεια και ευημερία στην ήπειρο, ενώ η ΕΕ ξοδεύει την ενέργειά της στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία για να ικανοποιήσει την Ουάσιγκτον.

«Ακόμα δεν έχει επιτευχθεί μία ενωμένη Ευρώπη» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε ομιλία του στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο. «Καθημερινά ζητήματα, από την εξάλειψη της τρομοκρατίας μέχρι την σταθερή οικονομική ανάπτυξη, δεν έχουν αντιμετωπισθεί με επαρκείς λύσεις».

Αντίθετα, ο ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι η Ευρώπη αρέσκεται στο να παίζει τον «ακόλουθο» της «ηγεσίας» της Ουάσιγκτον κυνηγώντας μία «ΝΑΤΟστραφή» εξωτερική πολιτική.

«Ενώ η Ευρωπαίοι έχουν αφεθεί να σύρονται σε άσκοπη αντιπαράθεση με τη Ρωσία, χάνοντας δισεκατομμύρια σε κυρώσεις που επιβάλλονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο κόσμος συνεχίζει να αλλάζει» δήλωσε ο Λαβρόφ αναφορικά με τα μέτρα που επιβλήθηκαν για την Κριμαία και την Ουκρανία από το 2014.

Προκειμένου να σταματήσει να μένει πίσω «το ευρωπαϊκό σπίτι χρειάζεται μεγάλη ανακαίνιση» επέμεινε.

«Πρακτικά η ΕΕ έχει χάσει το μονοπώλιο της ατζέντας περιφερειακής ολοκλήρωσης. Η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή αλλάζει, κυρίως εξαιτίας της ανόδου δυνάμεων σε Ασία-Ειρηνικό» προειδοποίησε.

Ο Λαβρόφ το ανέφερε αυτό σε σχέση με τη νέα αναδιαμόρφωση, που περιλαμβάνει το σχέδιο «One Belt-One Road» και τον Οργανισμό Συνεργασίας τη Σαγκάης, ένας αξιοσημείωτος ρόλος είναι αυτός που παίζει η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, που ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των πέντε πρώην σοβιετικών δημοκρατικών και τη Ρωσία.

Ωστόσο, ο Λαβρόφ επέμεινε ότι «παρά τις εικασίες» μεταξύ των πολιτικών της Δύσης και των ΜΜΕ, η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται να υποσκάψει την ΕΕ.

Tags:
Διάσκεψη για την Ασφάλεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK