05:16 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ καλεί χώρες της ΕΕ να πάρουν πίσω μαχητές του ISIS που έχουν συλληφθεί στη Συρία

© Sputnik / Vladimir Astapkovich
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε χθες «τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλους Ευρωπαίους εταίρους» να πάρουν πίσω τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν συλληφθεί από τις ΗΠΑ στη Συρία.

«Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλους Ευρωπαίους εταίρους να πάρουν πίσω πάνω από 800 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχουμε συλλάβει στη Συρία και να τους οδηγήσουν σε δίκη. Το χαλιφάτο είναι έτοιμο να πέσει. Η εναλλακτική που έχουμε, να αναγκαστούμε να τους ελευθερώσουμε, δεν είναι καλή…..», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter. 

​Και συνέχισε: «Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να βλέπουν αυτούς τους μαχητές του ISIS να διεισδύουν στην Ευρώπη, όπου αναμένεται να πάνε. Κάνουμε τόσα πολλά και ξοδεύουμε τόσο πολλά (…)».

​Σύμφωνα με την Sunday Telegraph, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης φοβούνται ότι κάποιοι από τους 8000 συλληφθέντες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν χάος, εκτός και εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τους οδηγήσουν σε δίκη. Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να έχουν προειδοποιήσει ότι τελειώνει ο χρόνος της ΕΕ για να πάρει πίσω τους τζιχαντιστές που έχουν συλληφθεί στη Συρία. 

Tags:
Ισλαμικό Κράτος, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK