08:02 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχαν μεταβεί στη Βενεζουέλα για συνομιλίες με την αντιπολίτευση. Ωστόσο, οι αρχές της χώρας ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την πρωτοβουλία αυτή.

Μια ομάδα βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι εκδιώχθηκαν από τη Βενεζουέλα ύστερα από την άφιξή τους, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές σχεδίαζαν συνωμοσία.

«Προσέξτε: Τα διαβατήρια μας έχουν κατασχεθεί και μας απελαύνουν από τη Βενεζουέλα». Οι κακοί τρόποι είναι η μόνη εξήγηση που [ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο], δεν μας θέλει εδώ», έγραψε το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γκονζάλεζ Πονς στο Twitter.

«Σε περίπτωση απομάκρυνσης, θα πρέπει να είναι η τελική απόδειξη ότι οι επιλογές μας εξαντλήθηκαν και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποχωρήσει από την ομάδα επαφής για τη Βενεζουέλα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρέασα, δήλωσε ότι το Καράκας δεν θα επιτρέψει προκλήσεις στη χώρα.

«Από διπλωματικά επίσημα κανάλια, οι αρχές της Βενεζουέλας ενημερώθηκαν πριν από αρκετές ημέρες για την άφιξη μιας ομάδας Ευρωπαίων βουλευτών που σκόπευαν να επισκεφθούν τη χώρα για σκοπούς συνωμοσίας, κάτι που είναι απαράδεκτο. Τους έγινε σύσταση να αποφύγουν τις προκλήσεις», έγραψε στο Twitter.

Η πολιτική κρίση στη χώρα πυροδοτήθηκε στις 23 Ιανουαρίου, οπότε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας, με τις ΗΠΑ να εκφράζουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του. Η Ρωσία, η Κίνα, το Μεξικό, το Ιράν, η Τουρκία και άλλες χώρες έχουν στηρίξει τον Μαδούρο, αναγνωρίζοντάς ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο, από την πλευρά του, έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Ουάσινγκτον για απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
Tags:
Χόρχε Αρεάσα, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, ΕΕ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK