17:23 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Οι σημαίες της Ινδίας και του Πακιστάν

Το Πακιστάν ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Ινδία

© AFP 2019 / NARINDER NANU
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την απόφαση του Πακιστάν να ανακαλέσει τον πρεσβευτή του στην Ινδία για διαβουλεύσεις, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών, εν μέσω συνεχώς αυξανόμενης έντασης του Ισλαμαμπάντ με το Νέο Δελχί.

Ο εκπρόσωπος του Πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι ανακλήθηκε για διαβουλεύσεις στο Ισλαμαμπάντ ο πρέσβης της χώρας στο Νέο Δελχί, Μοχάμεντ Φαϊσάλ.

Συγκεκριμένα ο Φαϊσάλ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι σήμερα το πρωί, ο διπλωμάτης αναχώρησε από το Νέο Δελχί.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ινδία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Πακιστάν μετά από μια βομβιστική επίθεση στην διαφυλονικούμενη περιοχή Κασμίρ, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 40 Ινδών στρατιωτών.

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων, επέρριψε ευθύνες στο Πακιστάν για την τρομοκρατική επίθεση και απαίτησε να σταματήσει το Ισλαμαμπάντ να προσφέρει «κάθε είδους στήριξη και χρηματοδότηση σε τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον δικό έλεγχο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, να μην βγάζει βιαστικά συμπεράσματα και διαβεβαίωσε πως η πακιστανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμμετέχει στη διερεύνηση του περιστατικού.

Η περιοχή Τζαμού και Κασμίρ αποτελεί πεδίο διαμάχης μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν από το 1947, όταν και οι δυο χώρες ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Τρεις βορές έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δυο χωρών για την περιοχή αυτή ενώ ακόμη το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Η αστάθεια που επικρατεί στη συγκεκριμένη περιφέρεια έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αναπτύξει δράση εκεί εξτρεμιστικές ομάδες.

Tags:
πρέσβης, ανάκληση, Πακιστάν, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK