00:28 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ουκρανικός στρατός έχει παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός στο Ντόνμπας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών επί 33 φορές στο έδαφος της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR).

«Κατά το προηγούμενο 24ωρο, υπήρξαν συνολικά 33 παραβιάσεις από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του DPR.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε πυρά επί του εδάφους της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε ισχύ στο Ντόνμπας στις 29 Δεκεμβρίου 2018.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τέσσερα άτομα στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντoνιέτσκ (DPR) τραυματίστηκαν από την αρχή του νέου έτους ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2019, τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη της ΛΔ Ντονιέτσκ και τριών πολιτών, τραυματίστηκαν εξαιτίας της ένοπλης επίθεσης της Ουκρανίας στην επικράτεια του DPR», όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR).

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 4.114 άνδρες, 615 γυναίκες και 81 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη ΛΔ Ντονιέτσκ από την αρχή της σύγκρουσης του Ντονμπάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω από 3.000 οι νεκροί στην ανατολική Ουκρανία από το 2014

Σημειώνεται ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται από το 2014, αφού οι κάτοικοι του Ντονμπάς αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νέα ουκρανική κυβέρνηση που είχε έρθει στην εξουσία με πραξικόπημα.

Τον Φεβρουάριο του 2015, τα μέρη της σύγκρουσης στην Ουκρανία υπέγραψαν τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι μάχες στην περιοχή που έχει υποστεί κρίση, ωστόσο οι παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός συνεχίζονται.

Tags:
κατάπαυση πυρός, εχθροπραξίες, Ουκρανία, Ντονέτσκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK