10:09 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους

Δικηγόρος της Βρετανίδας «νύφης» του ISIS: Είναι ψυχικά τραυματισμένη σαν στρατιώτης

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Σαμίμα Μπέγκουμ, που άφησε στα 15 χρόνια της το σπίτι της στο Λονδίνο για να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, είναι ψυχικά τραυματισμένη, υποστηρίζει ο δικηγόρος της.

Με έναν «στρατιώτη του Α'παγκοσμίου Πολέμου» που βρίσκεται σε σοκ από την έκρηξη μιας βόμβας, παρομοίωσε την 19χρονη Σαμίμα Μπέγκουμ, ο δικηγόρος της.

Η Σαμίμα είχε αφήσει το Λονδίνο πριν από 4 χρόνια για να ενταχθεί στο ISIS ενώ πριν από λίγο καιρό γέννησε το πρώτο της παιδί.

«Είναι δύσκολο να πάρει κανείς σοβαρά αυτά που λέει υπό τις τρέχουσες συνθήκες και να προσπαθήσει να αντλήσει συμπεράσματα από την έλλειψη συναισθημάτων ή ότι άλλο έχει. Είναι ένα τραυματισμένο άτομο» υποστήριξε ο δικηγόρος.

Όπως ανέφερε η Σαμίμα, βρέθηκε σε εμπόλεμη ζώνη όπως ακριβώς κι ένας στρατιώτης του Α' παγκοσμίου πολέμου κάτι που την τραυμάτισε.

Ο βρετανός υπουργός Εσωτερικών Σάιντ Χαβίντ προειδοποίησε ότι οι υποστηρικτές του ISID που καταφέρνουν να επιστρέψουν στη Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμοι να «τεθούν υπό έρευνα και ενδεχομένως να διωχθούν ποινικά».

Tags:
δικηγόρος, στρατιώτης, ISIS, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK