18:53 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Παλλαντίνο, χαιρέτισε την τελευταία παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον συριακό καταυλισμό του Ρουκμπάν.

Να διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο συριακό κέντρο προσφύγων του Ρουκμπάν κάλεσε τη Μόσχα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ έχουν απευθύνει εκκλήσεις στο συριακό καθεστώς να επιτρέψει τη γρήγορη, ασφαλή και διαφανή πρόσβαση των Ηνωμένων Εθνών στο Ρουκμπάν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου.

Και πρόσθεσε: «Το τελευταίο κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια, ήταν ένα θετικό βήμα. Καλούμε τη Ρωσία να βοηθήσει στη διευκόλυνση της συνεχούς και τακτικής ανθρωπιστικής παράδοσης».

Χαιρέτισε δε, την τελευταία παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον καταυλισμό του Ρουκμπάν, η οποία πραγματοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Ημισέληνο (SARC).

«Η πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να συνεχιστεί τόσο στο Ρουκμπάν, όσο και σ' όλες τις περιοχές της Συρίας, όπου οι άνθρωποι την έχουν ανάγκη» συμπλήρωσε ο Ρόμπερτ Παλλαντίνο.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η Ουάσιγκτον ουδέποτε εμπόδισε κάποιον από τον καταυλισμό να αποχωρήσει και τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης εγχώριας μετακίνησης των εκτοπισμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ρουκμπάν αποτελεί μία αποστρατιωτικοποιημένη λωρίδα γης στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία.

Σχετικά:

Ο ρωσικός Στρατός εντόπισε νέες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία
Βενεζουέλα, Ουκρανία και Συρία στο τραπέζι του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Εκπρόσωπος ΗΠΑ στη Συρία: Οι στόχοι μας για τη βορειοανατολική Συρία δεν έχουν αλλάξει
Η Ισπανία απορρίπτει τις αμερικανικές εκκλήσεις για βοήθεια στη Συρία
Tags:
ανθρωπιστική βοήθεια, πρόσφυγες, καταυλισμός, πόλεμος στη Συρία, State Department, ΗΠΑ, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK