04:43 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Σουηδία πρέπει να ακολουθήσει το αμερικανικό παράδειγμα και να δημιουργήσει ένα στρατόπεδο κράτησης του Κόλπου του Γκουαντάναμο για να αντιμετωπίσει την απειλή από την επιστροφή τζιχαντιστών σύμφωνα με αμερικανό συγγραφέα και εμπειρογνόμωνα.

Καθώς ο ISIS και το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο του χάνουν γρήγορα έδαφος στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη είναι διχασμένη σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της αυξανόμενης τρομοκρατικής απειλής αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα οδηγήσει τους τζιχαντιστές σε δίκη. 

Ο συγγραφέας δημοσιογράφος και εμπειρογνώμονας Ρόνι Μπέργκρεν, ο οποίος διαχειρίζεται podcasts και ένα blog που περιλαμβάνει αμερικανικά νέα και αναλύσεις, υποστήριξε ότι η Σουηδία δεν μπορεί να αφήσει τα πράγματα όπως είναι και θα πρέπει να δημιουργήσει μια φυλακή υψηλής ασφαλείας για την κράτησή τους παρόμοια με αυτήν που διατηρούν οι Αμερικανοί στο Κόλπο του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

«Οι τζιχαντιστές είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και δεν μπορούμε να εκθέσουμε τον σουηδικό πληθυσμό στον κίνδυνο. Τόσο οι υψηλού όσο και οι χαμηλού επιπέδου τρομοκράτες σε αυτές τις κινήσεις είναι άνθρωποι που θα μπορούσαν να κόψουν το λαιμό ενός παιδιού σε δευτερόλεπτα. Όταν αυτοί οι τρομοκράτες, με πραγματική εμπειρία από τα πεδία μάχης, αλληλεπιδρούν με τον πληθυσμό, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν, γίνονται αόρατοι» σύμφωνα με τον Μπέργκρεν. 

Όπως υποστηρίζει η Σουηδία πρέπει να εγκρίνει γρήγορα ένα νόμο για να φυλακίσει εκείνους που εντάχθηκαν στο ISIS και σε παρόμοιες οργανώσεις με τους παράνομους πολεμιστές, πράγμα που θα επέτρεπε στις αρχές να τους κρατήσουν επ 'αόριστον, να τους ερευνήσουν σωστά και να απελευθερώσουν όσους είναι αθώοι. «Η στέρηση ελευθερίας σε πιθανώς αθώους ανθρώπους είναι ένας απαραίτητος κίνδυνος. Ωστόσο, η συμμετοχή σε μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως το Daesh, πρέπει να τιμωρείται».

Την ίδια στιγμή πιστεύει ότι η Σουηδία φέρει την ευθύνη για τους τζιχαντιστές που παρήγαγε. Αυτοί οι άνθρωποι, ισχυρίστηκε, ριζοσπαστικοποιήθηκαν λόγω της προηγούμενης αδυναμίας των αρχών να αντιμετωπίσουν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό.

Ένα Σουηδικό Γκουαντάναμο πρέπει να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σύγκριση με τις συνηθισμένες σουηδικές φυλακές και οι κρατούμενοι πρέπει να παραμένουν χωριστοί μεταξύ τους για να αποφευχθεί περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση. Αλλά το πιο σημαντικό, ο νόμος περί φυλακών θα πρέπει να αλλάξει για να επιτρέψει την απομόνωση των ανθρώπων για καθαρά προληπτικούς σκοπούς, υποστήριξε.

Το 2002, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους μετέφερε τους ύποπτους τρομοκρατίας σε κέντρο κράτησης που δημιουργήθηκε στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Κόλπο του Γκουαντάναμο της Κούβας. Ο διάδοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, δεσμεύθηκε επίσημα να το κλείσει, αλλά ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στην υπόσχεσή του.

Tags:
μετανάστευση, μετανάστες, Daesh, ISIS, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK