18:45 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (320)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν τις ενέργειές τους για την διασφάλιση της ακεραιότητας του διπλωματικού προσωπικού τους που βρίσκεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα Έλιοτ Έιμπραμς συναντήθηκε με εκπροσώπους της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Παλαντίνο.

«Γνωρίζω ότι υπήρξε μια συνάντηση», δήλωσε ο Παλαντίνο την Τρίτη όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει εάν ο Έιμπραμς συναντήθηκε με εκπροσώπους της κυβέρνησης Μαδούρο. «Είμαστε επικεντρωμένοι στην ασφάλεια του προσωπικού μας στη Βενεζουέλα και μέρος αυτού φυσικά θα ήταν να μιλήσουμε ειλικρινά με όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στη χώρα. Συνεπώς, παραμένουμε επικεντρωμένοι στην εξασφάλιση της ασφάλειας του προσωπικού μας στη Βενεζουέλα».

Ο Παλαντίνο δήλωσε ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην ανάγκη προστασίας της ιδιοκτησίας και της ζωής στη Βενεζουέλα.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση 24/7», δήλωσε ο Παλαντίνο. «Δεν μπορεί να υπάρξει υψηλότερη προτεραιότητα για το υπουργείο Εξωτερικών, από το να διασφαλιστεί ότι οι εγκαταστάσεις και το προσωπικό μας προστατεύονται και αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να πράττουμε».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μαδούρο αποκάλυψε ότι ο Έιμπραμς πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (320)
Tags:
Έλιοτ Έιμπραμς, Ρόμπερτ Παλαντίνο, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK