18:53 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρόμπερτ Παλαντίνο κατέστησε σαφές πως η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί τον κατακερματισμό της Συρίας, αλλά υποστηρίζει την ενότητα και την εδαφική της ακεραιότητα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν τη διάσπαση της Συρίας και υποστηρίζουν την εδαφική ενότητα της χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ρόμπερτ Παλαντίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να χωρίσουν τη Συρία και να δημιουργήσουν ένα οιονεί κράτος στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη.

«Υποστηρίζουμε την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», δήλωσε ο Παλαντίνο την Τρίτη, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις παρατηρήσεις του Λαβρόφ. «Αυτή είναι μια παρερμηνεία της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών».

Πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον δεν σχεδιάζει να κατακερματίσει τη Συρία και υποστηρίζει μια πολιτική λύση στην κρίση που μαστίζει τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν ήδη στην ανασυγκρότηση των περιοχών στα ανατολικά του Ευφράτη και κάνουν τους συμμάχους τους να συμμορφώνονται.

Τα αμερικανικά στρατεύματα επιχειρούν για περίπου πέντε χρόνια στη Συρία ως τμήμα ενός διεθνούς συνασπισμού χωρίς την άδεια των συριακών αρχών και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποστηρίξει ιδιαίτερα την πολιτοφυλακή υπό την ηγεσία των Κούρδων που ελέγχει τα εδάφη στα ανατολικά του Ευφράτη και αντιτίθεται στην κυβέρνηση της Συρίας.

Tags:
Ρόμπερτ Παλαντίνο, Σεργκέι Λαβρόφ, Συρία, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK