15:34 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απορρίπτει το Κόσοβο την πρόταση της Σερβίας για οριοθέτηση των συνόρων. Χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τόνισε ότι η επίσημη πρόταση της χώρας του είναι να διαπραγματευτεί την οριοθέτηση.

«Στοπ» σε κάθε συζήτηση για αλλαγή των συνόρων θέλησε να βάλει ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του Ίβιτσα Ντάτσιτς, του σέρβου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε ότι η επίσημη θέση της Σερβίας είναι να διαπραγματευτεί αυτή την πρόταση με την Πρίστινα.

Σήμερα όμως, ο Ραμούς Χαραντινάι τόνισε: «Η διαίρεση με βάση τα εθνικά κριτήρια δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο».

«Ο Ντάτσιτς δεν μας είπε κάτι καινούριο, τώρα, απλώς, επιβεβαίωσε ότι η εθνική διαίρεση αποτελεί την επίσημη θέση της Σερβίας. Η επιθυμία των πολιτικών ηγετών για τη δημιουργία εθνικών κρατών, στο παρελθόν, προκάλεσε τραγωδία στα Βαλκάνια. […] Η διαίρεση με εθνικά κριτήρια είναι πρακτικά αδύνατη και πολιτικά δεν έχει νόημα», σχολίασε ο Χαραντινάι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Χαραντινάι κατηγόρησε επίσης την Επίτροπο Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μονγκερίνι, ότι διεξάγει «μυστικές διαπραγματεύσεις για την ομαλοποίηση των σχέσεων Σερβίας — Κοσόβου» και την κάλεσε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων αυτών.

Tags:
σύνορα, Ίβιτσα Ντάτσιτς, Ραμούς Χαραντινάι, Κόσοβο, Σερβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK