02:37 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο γεωτρύπανα σχεδιάζει να στείλει η Τουρκία για έρευνες στα νότια της Κύπρου, όπως δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία διατηρεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο.

Γεωτρήσεις στα νότια της Κύπρου σχεδιάζει να ξεκινήσει η Τουρκία, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σήμερα σε εκπροσώπους ΜΚΟ στην Αλικαρνασσό.

«Το πλοίο μας, ο "Πορθητής", πραγματοποιεί τώρα γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας. Θα το στείλουμε όμως νότια της Κύπρου. Με τον ίδιο τρόπο, θα στείλουμε εκεί και δεύτερο γεωτρύπανο. Θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις σε εκείνη την περιοχή. Κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, γίνονται σεισμικές έρευνες για το ποια είναι τα σωστά σημεία για γεώτρηση», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Προηγουμένως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι οι Ελληνοκύπριοι «δεν επιθυμούν να μοιραστούν με την τουρκοκυπριακή πλευρά την εξουσία, την οικονομία και τις αρμοδιότητες», όπως μετέδωσε η Hurriyet.

«Τώρα δε θα ξεκινήσουμε ξανά διαπραγματεύσεις, εάν δεν αποφασίσουμε πρώτα τι θα διαπραγματευτούμε. Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά δε θέλει να μοιραστεί τίποτα με την τουρκοκυπριακή, θα κινηθούμε αναλόγως», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, επίσης, ότι συζήτησαν με την Ελλάδα για όλα τα προβλήματα και πως η Τουρκία διατηρεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο. Πρόσθεσε ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν σε κοινή λύση με την εκ νέου ενεργοποίηση μηχανισμών, ώστε να μην αυξηθεί η ένταση.

Tags:
γεωτρήσεις, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ανατολική Μεσόγειος, Αιγαίο, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK