19:34 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την άδειά του έδωσε και το Βατικανό για την εκταφή των οστών του Φράνκο, από την ισπανική Κοιλάδα των Πεσόντων. Με την εκταφή αντιδρά σφόδρα η οικογένεια του πρώην δικτάτορα.

Το «πράσινο φως» έδωσε το Βατικανό για την εκταφή των οστών του Φράνκο από την Κοιλάδα των Πεσόντων, στην Ισπανία.

Με επιστολή εκ μέρους του Πάπα Φραγκίσκου, ο γραμματέας του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν, διαβεβαιώνει την αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης, Κάρμεν Κάλβο, πως στηρίζει τη σχετική απόφαση.

Επιπλέον, ο γραμματέας του Βατικανού αναφέρει ότι θα ασκήσει επιρροή στον αββά της Μονής των Βενεδικτίνων, στην Κοιλάδα των Πεσόντων, ώστε να επιτρέψει την εκταφή.

Η ισπανική κυβέρνηση είχε ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο τη διαδικασία για την εκταφή της σορού του Φράνκο με στόχο τη μετατροπή του σε μνημείο του εμφυλίου πολέμου και όχι σε χώρο που δοξάζει τη δικτατορία. Στην εκταφή των λειψάνων αντιδρά σφόδρα η οικογένεια του πρώην δικτάτορα που κυβέρνηση την Ισπανία από τον Απρίλιο του 1939 έως τον Νοέμβριο του 1975.

Μετά και την έγκριση του Βατικανού, όλα είναι έτοιμα για να διατάξει η κυβέρνηση την έναρξη των εργασιών, εν αναμονή βέβαια της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα προσφύγει η οικογένεια του Φράνκο.

 «Θα ήθελα να σας επαναλάβω εκείνο που σας διαβεβαιώσαμε κατά την συνάντησή μας, στις 29 Οκτωβρίου, στο Βατικανό, πως η Εκκλησία δεν αντίκειται στην εκταφή της σορού του στρατηγού Φράνκο, εάν το επιθυμούν οι Αρχές. Υπομνήσαμε και θα συνεχίζουμε να υπενθυμίζουμε στην κοινότητα των Βενεδικτίνων μοναχών στο αββαείο της Σάντα Κρουθ στην Κοιλάδα των Πεσόντων το κοινωνικό της καθήκον να τηρεί πάντοτε τους κανόνες και να σέβεται τις πολιτικές Αρχές», τονίζει στην επιστολή του ο γραμματέας του Βατικανού, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισπανός καλλιτέχνης έβαψε με κόκκινο χρώμα τον τάφο του δικτάτορα Φράνκο (Βίντεο)

Το σώμα του Φράνκο ενταφιάστηκε στο Βάγιε ντε λος Καΐδος, ένα κολοσσιαίο μνημείο που χτίστηκε από την καταναγκαστική εργασία πολιτικών κρατουμένων. Κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του Φράνκο και περιλαμβάνει μαυσωλείο, τη βασιλική του Αγίου Σταυρού, όπου βρίσκεται και ο τάφος του, και τον μεγαλύτερο σταυρό του κόσμου ύψους 152 μέτρων!

Tags:
τάφος, Καθολική Εκκλησία, πάπας Φραγκίσκος, Φρανσίσκο Φράνκο, Κοιλάδα των Πεσόντων, Βατικανό, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK