09:59 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κλίμεντ, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, μόλις 36 από τα συνολικά 12.000 εκκλησιάσματα της Ουκρανίας έχουν αλλάξει θρησκευτική σύνδεση.

Μόλις 36 από τις συνολικά 12.000 εκκλησιαστικές κοινότητες της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας (UOC-MP) έχουν ενταχθεί στη νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως γνωστοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Κλίμεντ (Βετσέρια).

«Μετά την επονομαζόμενη Χορήγηση του Τόμου, ασκήθηκε πίεση στις θρησκευτικές κοινότητες να αλλάξουν θρησκευτική σύνδεση. Παρ' όλα αυτά, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι μόνο 36 από τα 12.000 εκκλησιάσματα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν αλλάξει θρησκευτική σύνδεση» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο ένα «συμβούλιο ενοποίησης», το οποίο συνένωσε δύο μη κανονικές ουκρανικές ορθόδοξες εκκλησίες: την Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου του Κιέβου και την Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και άλλες κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, έχουν αρνηθεί να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα της «ενωτικής συνόδου», επιμένοντας ότι η Κωνσταντινούπολη νομιμοποίησε το σχίσμα και προσθέτοντας ότι η ημέρα που υπογράφηκε ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας ήταν «τραγική» για την παγκόσμια Ορθοδοξία.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει κατά το παρελθόν σχολιάσει την ίδρυση της «νέας εκκλησίας», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «νομιμοποίηση του σχίσματος» και υποστηρίζοντας ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για εκατομμύρια Χριστιανούς της Ουκρανίας και άλλων χωρών.

Σχετικά:

Εκκλησία της Κύπρου: Η Ρωσία θα πρέπει να έχει μία «σχετική δικαιοδοσία» στην Ουκρανία
Στο ΕΔΑΔ η Κανονική Oρθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας ενάντια στο Κίεβο
Πατρ. Αντιόχειας στο Sputnik: Μη αποδεκτή η πολιτική παρέμβαση στην Εκκλησία της Ουκρανίας
Πατριάρχης Σερβίας: Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει την Εκκλησία της Ουκρανίας
Η Ορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ δεν αναγνώρισε την μη κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας
Tags:
σχισματική εκκλησία, ουκρανική εκκλησία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), Πατριαρχείο Μόσχας, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK