03:25 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Οι σημαίες της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ

Τα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι «πάγωσε» ο Γκουάιδο

© AFP 2019 / DON EMMERT
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γκουάιδο, η αντιπολίτευση κατάφερε να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο παγώματος και στις τράπεζες της Ελβετίας.

Να «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ κατάφερε η ομάδα του Χουάν Γκουάιδο, όπως γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος του ηγέτη της αντιπολίτευσης της νοτιοαμερικανικής χώρας.

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που ζητήθηκε από τον Γκουάιδο ήταν να υπερασπιστούμε τα περιουσιακά στοιχεία. Βρήκαμε ότι μεγάλος μέρος της περιουσίας βρίσκεται στις ΗΠΑ. Καταφέραμε να προστατεύσουμε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και να παραμείνουν υπό δημοκρατική ιδιοκτησία. Έχουμε επίσης, προστατεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Βενεζουέλας στις πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ. Το καθεστώς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αυτά τα λεφτά, είναι παγωμένα» επεσήμανε ο Γκουστάβο Μαρκάνο.

Την Τετάρτη, μάλιστα, ο Γκουάιδο ισχυρίστηκε ότι η αντιπολίτευση συζήτησε το ενδεχόμενο παγώματος των λογαριασμών της κυβέρνησης και στις τράπεζες της Ελβετίας.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται εν μέσω μίας βαθιάς πολιτικής κρίσης, η οποία κλιμακώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, όταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, αυτοανακηρύχθηκε ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας.

Την εξουσία του Γκουάιδο έσπευσαν να αναγνωρίσουν οι ΗΠΑ και μία σειρά άλλων χωρών. Ρωσία, Κίνα, Μεξικό, Τουρκία και Ουρουγουάη, αντίθετα, επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει τα σύνορα με τη Βραζιλία η Βενεζουέλα

Σχετικά:

Κλείνει τα σύνορα με τη Βραζιλία η Βενεζουέλα
Καράκας: Η Βενεζουέλα δεν χρειάζεται τη στρατιωτική βοήθεια της Ρωσίας
Ο Γκουάιδο θα συνοδεύσει προσωπικά το κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα
Πομπέο: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν η Βενεζουέλα να είναι κράτος - μαριονέτα της Κούβας
Πεσκόφ: Δεν γνωρίζω αν έχει σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα
Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
τράπεζες, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Ελβετία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK