ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε στις 15 Φεβρουαρίου διάταγμα για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Στόχος η ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Υπέρ του ψηφίσματος για τον τερματισμό του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, το οποίο έχει επιβληθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται ότι τάσσονται 216 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, την πρωτοβουλία των Δημοκρατικών στηρίζει και ένας βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων.

Το ψήφισμα προβλέπει τον τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία έχει επιβληθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Το νομοθέτημα οργανώθηκε από τον Γερουσιαστή των Δημοκρατικών στο Τέξας, Χοακίν Κάστρο, και έχει εισαχθεί τόσο στη Βουλή, όσο και στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να διεξαχθεί την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Φεβρουάριου, ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», προκειμένου να δεσμεύσει 8 δισ. δολάρια από τα ομοσπονδιακά κονδύλια.

Τα συγκεκριμένα χρήματα θα χρηματοδοτήσουν την ανέγερση μέρους του ατσάλινου τείχους στα — μήκους 1.950 μιλιών — σύνορα με το Μεξικό.

Σχετικά:

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει ο Τραμπ για το τείχος με το Μεξικό
23 δις για ασφάλεια συνόρων: Χρηματοδότηση για το τείχος «από άλλες πηγές» έλαβε ο Τραμπ
Ο Τραμπ δεν υποχωρεί τονίζοντας πως το τείχος στα νότια σύνορα θα χτιστεί ούτως ή άλλως
Tags:
τείχος, Βουλή των Αντιπροσώπων, Αμερικανικό Κογκρέσο, Γερουσία ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK