18:01 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Λύση μέσα από τον διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση προέκρινε για την κρίση της Βενεζουέλας ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ιβάν Γκιλ.

Την πιθανότητα ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος και της λαϊκής εξέγερσης απέκλεισε, σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ιβάν Γκιλ, σημειώνοντας εντούτοις ότι υπάρχει ο κίνδυνος παρέμβασης από το εξωτερικό. 

Όπως είπε συγκεκριμένα, η βιομηχανία πετρελαίου της χώρας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους.

Όπως είπε, η Βενεζουέλα είναι έτοιμη για διάολογο με την αντιπολίτευση, συμπληρώνοντας ότι διατηρεί τη συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους της. 

Αυτά, εν μέσω των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το θέμα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα που έχει διοργανωθεί από την αντιπολίτευση, με το Καράκας να εκφράζει την ανησυχία ότι κάποιες χώρες θα μπορούσαν να καλύψουν έτσι πολιτικά ή στρατιωστικά σχέδια.

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουάλ ξέσπασε τις 23 Ιανουαρίου, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. Η Ρωσία, η Κίνα και το Μεξικό είναι μεταξύ των χωρών που εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για ενορχήστρωση του επιχειρούμενου πραξικόπηματος στη Βενεζουέλα με τη βοήθεια του Γκουάιδο.

Tags:
Νικολάς Μαδούρο, Χουάν Γκουάιδο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK