16:26 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ΟΗΕ ανησυχεί για την πολιτικοποίηση της μεταφοράς της αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα και ζητά να αποφευχθεί η βία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Στεφανί Ντουγιάριτς.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για αποφυγή της βίας. Παρακολουθεί την κατάσταση στη Βενεζουέλα με αυξανόμενη ανησυχία και θα παρακολουθήσει, φυσικά, στενά τι θα γίνει αύριο» δήλωσε η Ντουγιάριτς.

«Είμαστε ανήσυχοι για την πολιτικοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, από την πλευρά μας, η βοήθεια πρέπει να χρησιμοποιείται με τρόπο που να είναι αμερόληπτος, που να είναι ελεύθερη από πολιτικούς ή στρατιωτικούς στόχους» πρόσθεσε.

Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί στα σύνορα της Βενεζουέλας στις 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο που τον περασμένο μήνα αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος. Η Ρωσία, η Κίνα, το Μεξικό και αρκετές άλλες χώρες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

Σχετικά:

Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
ανθρωπιστική βοήθεια, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, Χουάν Γκουάιδο, Βενεζουέλα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK