17:29 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, ότι η ανθρωπιστική βοήθεια είναι καθ' οδόν.

Καθ' οδόν προς τη Βενεζουέλα βρίσκεται η ανθρωπιστική βοήθεια, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της νοτιοαμερικανικής χώρας, Χουάν Γκουάιδο.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τα φορτηγά που μεταφέρουν τη βοήθεια, βρίσκονται ήδη στο έδαφος της Βενεζουέλας, χωρίς ωστόσο να έχουν περάσει τα διασυνοριακά σημεία ελέγχου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ίβαν Ντούκε, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια στον Γκουάιδο, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για «ειρηνική μετάβαση» της βοήθειας στη Βενεζουέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία αναπτύσσει η Βενεζουέλα

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια έχει αναχωρήσει από την πόλη Κούκουτα, όπου είχε τοποθετηθεί, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έχει καταγγείλει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να προσπαθήσουν να «καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας».

Στο πλαίσιο αυτό, έχει δοθεί εντολή για το κλείσιμο των συνόρων με τη Βραζιλία, ενώ κλειστές είναι και οι τρεις γέφυρες που συνδέουν την Κολομβία με τη Βενεζουέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δακρυγόνα στα σύνορα Βενεζουέλας — Κολομβίας, ένας τραυματίας

Σχετικά:

Κρίση στη Βενεζουέλα: Πληροφορίες για αυτομόληση τριών στρατιωτών στην Κολομβία
Στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία αναπτύσσει η Βενεζουέλα
Μετά τη Βενεζουέλα, ο Πομπέο απειλεί τώρα Κούβα και Νικαράγουα
Δεν βρήκε άδεια ράφια στη Βενεζουέλα (βίντεο)
Η Βενεζουέλα κλείνει προσωρινά τρία συνοριακά περάσματα με την Κολομβία
Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
ανθρωπιστική βοήθεια, σύνορα, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Κολομβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK