17:23 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας κατάφερε να περάσει τα σύνορα Βενεζουέλας - Βραζιλίας. Καμία αντίδραση από τις επίσημες αρχές.

Στη Βενεζουέλα φέρεται να βρίσκεται το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως ανακοίνωσε στο Twitter o ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουάιδο.

«Προσοχή, Βενεζουέλα. Ανακοινώσουμε επισήμως ότι έχουμε ήδη περάσει το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τα σύνορα με τη Βραζιλία. Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι επίσημες αρχές της νοτιοαμερικανικής χώρας δεν έχουν πραγματοποιήσει κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δακρυγόνα στα σύνορα Βενεζουέλας — Κολομβίας, ένας τραυματίας

Νωρίτερα, ο Γκουάιδο επιβεβαίωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται καθ' οδόν, παρότι ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει ανακοινώσει το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων με τη γειτονική Βραζιλία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Καράκας έχει προβεί στο κλείσιμο τριών γεφυρών, οι οποίες συνδέουν τη Βενεζουέλα με την Κολομβία, όπου βρίσκεται ένα δεύτερο κέντρο αποθήκευσης και συγκέντρωσης διεθνούς — κυρίως αμερικανικής προελεύσεως — ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το πρωί του Σαββάτου, άλλωστε, ο στρατός της Βενεζουέλας ξεκίνησε να συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία, προκειμένου να εμποδίσει τη μεταφορά της συγκεκριμένης βοήθειας. Δεν έλλειψαν μάλιστα, και οι στιγμές έντασης μεταξύ μελών της Εθνικής Φρουράς και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης. 

Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έχει επανειλημμένως καταγγείλει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να προσπαθήσουν να «καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία αναπτύσσει η Βενεζουέλα

Στο μεταξύ, ο Γκουάιδο κατήγγειλε ότι ένας αριθμός υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων ανακάλεσε τη στήριξή του στον Μαδούρο, ενώ ισχυρίστηκε ότι μερικοί εξ αυτών έχουν ήδη διαφύγει στην Τουρκία. Υποστήριξε δε, ότι κάποιοι από τους στρατιώτες του Καράκας σταμάτησαν να αναγνωρίζουν τον Μαδούρο ως πρόεδρο της χώρας.

Σχετικά:

Κρίση στη Βενεζουέλα
Γκουάιδο: Καθ' οδόν προς τη Βενεζουέλα η ανθρωπιστική βοήθεια
Κρίση στη Βενεζουέλα: Πληροφορίες για αυτομόληση τριών στρατιωτών στην Κολομβία
Στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία αναπτύσσει η Βενεζουέλα
Μετά τη Βενεζουέλα, ο Πομπέο απειλεί τώρα Κούβα και Νικαράγουα
Δεν βρήκε άδεια ράφια στη Βενεζουέλα (βίντεο)
Tags:
ανθρωπιστική βοήθεια, σύνορα, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Κολομβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK