01:31 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την άφιξη των πρώτων φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Βραζιλία και την Κολομβία. Τεταμένο το κλίμα στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

«Εγώ κυβερνάω τη Βενεζουέλα, εγώ θα συνεχίσω να την κυβερνάω» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νικολάς Μαδούρο, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, με αφορμή την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας από τις γειτονικές χώρες.

«Είμαι πιο σταθερός από ποτέ, ισχυρός σαν δέντρο. Κυβερνάω αυτή τη χώρα και θα συνεχίσω να το κάνω για πολλά χρόνια» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τόνισε δε, ότι η Βενεζουέλα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη γειτονική Κολομβία.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουάιδο, ισχυρίστηκε ότι τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν τα σύνορα, προερχόμενα από τη Βραζιλία και την Κολομβία.

«Προσοχή, Βενεζουέλα. Ανακοινώσουμε επισήμως ότι έχουμε ήδη περάσει το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τα σύνορα με τη Βραζιλία. Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Καράκας έχει προβεί σε μία σειρά μέτρων για την αποτροπή της άφιξης της συγκεκριμένης βοήθειας, η οποία — κατά τον Μαδούρο — αποτελεί πρόσχημα προκειμένου οι ΗΠΑ να «καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας».

Το πρωί του Σαββάτου, άλλωστε, ο στρατός της Βενεζουέλας ξεκίνησε να συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία, με στόχο την εμπόδιση της μεταφοράς των επίμαχων φορτίων. Δεν έλλειψαν μάλιστα, και οι στιγμές έντασης μεταξύ μελών της Εθνικής Φρουράς και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «VPI TV», ένα φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στις φλόγες, στα σύνορα με την Κολομβία, με περίπου 10 άτομα να τραυματίζονται.

Την ίδια ώρα, το Σάββατο, ο Γκουάιδο κατήγγειλε ότι ένας αριθμός υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων ανακάλεσε τη στήριξή του στον Μαδούρο, ενώ ισχυρίστηκε ότι μερικοί εξ αυτών έχουν ήδη διαφύγει στην Τουρκία. Υποστήριξε δε, ότι κάποιοι από τους στρατιώτες του Καράκας σταμάτησαν να αναγνωρίζουν τον Μαδούρο ως πρόεδρο της χώρας.

Σχετικά:

Γκουάιδο: Στη Βενεζουέλα το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας
Γκουάιδο: Καθ' οδόν προς τη Βενεζουέλα η ανθρωπιστική βοήθεια
Κρίση στη Βενεζουέλα: Πληροφορίες για αυτομόληση τριών στρατιωτών στην Κολομβία
Στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία αναπτύσσει η Βενεζουέλα
Μετά τη Βενεζουέλα, ο Πομπέο απειλεί τώρα Κούβα και Νικαράγουα
Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
ανθρωπιστική βοήθεια, σύνορα, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Κολομβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK