20:14 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

O νόμικα εκλεγμένος πρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών και πολιτικών σχέσεων με τη γειτονική Κολομβία. Χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ντούκε ως «ενσάρκωση του διαβόλου».

Τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία ανακοίνωσε πως διακόπτει η Βενεζουέλα, εν μέσω των εξελίξεων γύρω από την παράδοση της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα της νοτιοαμερικανικής χώρας.

«Αποφάσισα να διακόψω όλες τις διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις με την Κολομβία» τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Χαρακτήρισε δε, τον πρόεδρο της Κολομβίας ως «ενσάρκωση του διαβόλου».

Υπενθυμίζεται ότι το Καράκας έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις και με τη Βραζιλία.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο, ισχυρίστηκε ότι τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν τα σύνορα, προερχόμενα από τη Βραζιλία και την Κολομβία.

Από την πλευρά της, η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Καράκας έχει προβεί σε μία σειρά μέτρων για την αποτροπή της άφιξης της συγκεκριμένης βοήθειας, η οποία — κατά τον Μαδούρο — αποτελεί πρόσχημα προκειμένου οι ΗΠΑ να «καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας».

Το πρωί του Σαββάτου, άλλωστε, ο στρατός της Βενεζουέλας ξεκίνησε να συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία, με στόχο την εμπόδιση της μεταφοράς των επίμαχων φορτίων. Δεν έλλειψαν μάλιστα, και οι στιγμές έντασης μεταξύ μελών της Εθνικής Φρουράς και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «VPI TV», ένα φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στις φλόγες, στα σύνορα με την Κολομβία, με περίπου 10 άτομα να τραυματίζονται.

Σχετικά:

Γκουάιδο: Στη Βενεζουέλα το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας
Γκουάιδο: Καθ' οδόν προς τη Βενεζουέλα η ανθρωπιστική βοήθεια
Κρίση στη Βενεζουέλα: Πληροφορίες για αυτομόληση τριών στρατιωτών στην Κολομβία
Στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία αναπτύσσει η Βενεζουέλα
Μετά τη Βενεζουέλα, ο Πομπέο απειλεί τώρα Κούβα και Νικαράγουα
Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
ανθρωπιστική βοήθεια, διπλωματία, Ιβάν Ντούκε, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Βραζιλία, Κολομβία, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK