08:37 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τι δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας, Κονσταντίν Κοσάτσεφ, σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στα σύνορα της Βενεζουέλας.

Για «οφθαλμοφανή παρέμβαση» στα εσωτερικά της Βενεζουέλας έκανε λόγο ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας, Κονσταντίν Κοσάτσεφ, αναφερόμενος στην παράδοση της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα υπήρξαν προβοκάτσιες που στόχευαν στη δημιουργία μιας ψευδούς σύγκρουσης μεταξύ του "δεσποτικού καθεστώτος" και των ελεύθερων πολιτών της χώρας. Αυτές οι προβοκάτσιες δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία οφθαλμοφανή παρέμβαση στις σχέσεις μεταξύ των αρχών και της κοινωνίας της Βενεζουέλας» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Sputnik.

Το Σάββατο, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας προσπάθησε να παραλάβει φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας, αμερικανικής προελεύσεως, μέσω των γειτονικών Κολομβία και Βραζιλία, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πολλαπλών εστιών εντάσεων και συγκρούσεων.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο, ισχυρίστηκε ότι τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν τα σύνορα, προερχόμενα από τη Βραζιλία και την Κολομβία.

Από την πλευρά της, η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Καράκας έχει προβεί σε μία σειρά μέτρων για την αποτροπή της άφιξης της συγκεκριμένης βοήθειας, η οποία — κατά τον Μαδούρο — αποτελεί πρόσχημα προκειμένου οι ΗΠΑ να «καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας».

Το πρωί του Σαββάτου, άλλωστε, ο στρατός της Βενεζουέλας ξεκίνησε να συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία, με στόχο την εμπόδιση της μεταφοράς των επίμαχων φορτίων. Δεν έλλειψαν μάλιστα, και οι στιγμές έντασης μεταξύ μελών της Εθνικής Φρουράς και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «VPI TV», ένα φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στις φλόγες, στα σύνορα με την Κολομβία, με περίπου 10 άτομα να τραυματίζονται.

Σχετικά:

Κρίση στη Βενεζουέλα
Η Βενεζουέλα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία
Γκουάιδο: Στη Βενεζουέλα το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας
Γκουάιδο: Καθ' οδόν προς τη Βενεζουέλα η ανθρωπιστική βοήθεια
Κρίση στη Βενεζουέλα: Πληροφορίες για αυτομόληση τριών στρατιωτών στην Κολομβία
Tags:
ανθρωπιστική βοήθεια, σύνορα, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Βραζιλία, Κολομβία, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK