ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ υποστήριξε ότι η επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος θα συμβάλλει στη διασφάλιση της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής σταθερότητας.

Υπέρ της επίλυσης του παλαιστινιακού ζητήματος τάχθηκε ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, στο πλαίσιο της πρώτης συνόδου κορυφής μεταξύ της Ε.Ε. και του Αραβικού Συμβουλίου.

«Η επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος είναι σημαντική για τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής, αλλά και για τη σταθερότητα του κόσμου, και ιδίως της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαιρέτισε, επίσης, τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διαδικασία αναζήτησης της σωστής λύσης.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης είναι τεταμένες τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς οι Παλαιστίνιοι αναζητούν διπλωματική αναγνώριση για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους τόσο στα εδάφη της Δυτικής Όχθης — συμπεριλαμβανομένης και της ανατολικής Ιερουσαλήμ — τα οποία εν μέρει έχουν καταληφθεί από το Ισραήλ, όσο και στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, από την πλευρά της, αρνείται να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητη πολιτική και διπλωματική οντότητα, και στο πλαίσιο αυτό δημιουργεί νέες κατοικίες στις κατειλημμένες περιοχές, παρά τις αντιρρήσεις των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Καταλυτικός ο ρόλος της Ελλάδας στον διάλογο με τον αραβικό κόσμο

Σχετικά:

Αντιδρούν οι ΗΠΑ στην απόφαση να προεδρεύσει η Παλαιστίνη της ομάδας κρατών G77
Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις : Πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Γάζα με στόχο το Ισραήλ
Τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος νεκρός από συγκρούσεις στη Γάζα
Tags:
παλαιστινιακό, βασιλιάς Σαλμάν, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK