19:29 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ισραηλινός πρώην υπουργός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών για κατασκοπεία του Ιράν, όπως ανέφερε η εισαγγελία. Ο κατηγορούμενος ήρθε σε συμφωνία με τις αρχές για τις κατηγορίες της κατασκοπείας και της μεταφοράς πληροφοριών στο Ιράν.

Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ καταδίκασε την Τρίτη τον Γκόνεν Σεγκέβ, πρώην υπουργό Ενέργειας και Υποδομών του Ισραήλ σε 11 χρόνια φυλάκισης για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν, μετά από συμφωνία με τις αρχές, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.

«Το κατηγορητήριο το οποίο ομολόγησε ο Σεγκέβ στο πλαίσιο της συμφωνίας περιλάμβανε τα σοβαρότατα αδικήματα της κατασκοπείας και παροχής πληροφοριών σε εχθρό με σκοπό να βλάψει την εθνική ασφάλεια», δήλωσαν οι εισαγγελείς, προσθέτοντας ότι «ομολόγησε πως ενήργησε για λογαριασμό των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών για πέντε χρόνια, διατηρούσε τακτικές επικοινωνίες με τους υπευθύνους γι' αυτόν χρησιμοποιώντας παράνομο κανάλι και πως τους παρείχε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των άκρως απόρρητων πληροφοριών».

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Γκόνεν Σεγκέβ που είχε διατελέσει υπουργός από το 1995 έως το 1996 συναντήθηκε με τους υπευθύνους για τον ίδιο τόσο στο Ιράν όσο και σε άλλες χώρες, σε μυστικές τοποθεσίες. Όπως διευκρίνισαν, ο Σεγκέβ προσπάθησε να προωθήσει την επαφή μεταξύ Ιράν και Ισραηλινών που γνώριζε.

Εξηγώντας τα κίνητρά του, ο Σεγκέβ είχε δηλώσει στο παρελθόν, όπως μεταδώθηκε από το Κανάλι 10, ότι προσπάθησε να βοηθήσει το Ισραήλ και να επιστρέψει ως «ήρωας» με το πρόσχημα της κατασκοπείας για το Ιράν.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο Σεγκέβ είχε ζήσει στη Νιγηρία για σχεδόν 10 χρόνια, όπου εξάσκησε την ιατρική καθώς η άδειά του στο Ισραήλ έχει ανακληθεί. Σύμφωνα με ΜΜΕ, το 2005 συνελήφθη και καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και απάτη με πιστωτικές κάρτες.

Tags:
καταδίκη, ποινή φυλάκισης, φυλάκιση, κατασκοπεία, Γκόνεν Σεγκέβ, Ισραήλ, Ιράν, Ιερουσαλήμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK