02:57 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα μουσείο αφιερωμένο στον εθνικό ποιητή της Ρωσίας Αλεξάντρ Πούσκιν άνοιξε στην Τουρκία, καθώς φέτος σηματοδοτείται η επέτειος των 220 ετών από τη γέννησή του.

Οι Τούρκοι τιμούν τον εθνικό ποιητή της Ρωσίας Αλεξάντρ Πούσκιν με μουσείο που άνοιξε στην Τουρκία καθώς φέτος είναι χρονιά ορόσημο για την επέτειο των 220 ετών από τη γέννησή του. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Ανατολή», το Μουσείο του Πούσκιν θα είναι μέρος της ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής της Μόσχας, στην οποία οι περισσότεροι Ρώσοι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα, στην μεσογειακή επαρχία της Αττάλειας.  

Πολλές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία για να γιορτάσουν τα γενέθλια του ποιητή, σύμφωνα με επίσημη δήλωση που προαναγγέλλει το άνοιγμα.

Γεννημένος το 1799 στη Μόσχα, ο Πούσκιν θεωρείται ο πιο διάσημος ποιητής της Ρωσίας και ο ιδρυτής της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας.

Ο Ρούστερν Βαλιαμέτοφ ο συντονιστής του μουσείου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο παππούς του συγγραφέα ήταν ένας μαύρος άνδρας που μεταφέρθηκε στη Ρωσία μέσω της Κωνσταντινούπολης ως σκλάβος του Μεγάλου Πέτρου.

«Ο Πούσκιν είναι ένα σημαντικό όνομα για τη ρωσική λογοτεχνία, έχοντας συνδυάσει τη Ρωσία και την Τουρκία στο έργο του».

Ένα παρόμοιο μουσείο θα ανοίξει στη Ρωσία μετά από μια τελετή στο ρωσικό κοινοβούλιο στις 6 Ιουνίου, πρόσθεσε.

Tags:
ποιητής, γενέθλια, μουσείο, Αλεξάντερ Πούσκιν, Ρωσία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK