05:22 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το σύστημα αεράμυνας S-500 Prometey αναμένεται να αρχίσει να κυκλοφορεί το 2020, και αναμένεται να αποτελέσει τη «ραχοκοκαλιά» του δικτύου αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας.

Η πρώτη ομάδα χειριστών του συστήματος αεράμυνας S-500 βρίσκεται ήδη σε εκπαίδευση, δήλωσε ο στρατηγός Βλαντιμίρ Λιαπόροφ, επικεφαλής της Ακαδημίας Αμύνης Αέρος και Διαστήματος «Ζουκόφ».

«Θα επισημάνω ότι το 2019 θα παρακολουθήσουμε την αποφοίτηση των πρώτων αξιωματικών από την ακαδημία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος για το σύστημα S-500, το οποίο δεν έχει εισαχθεί ακόμη στις δυνάμεις αλλά το αναμένουμε στο προσεχές μέλλον», δήλωσε ο Λιαπόροφ, μιλώντας στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda του στρατού.

Το σύστημα αεράμυνας S-500 Prometey είναι η τελευταία γενιά αμυντικού συστήματος της Ρωσίας που σχεδιάστηκε για να συμπληρώσει τόσο το σύστημα αεράμυνας S-400 όσο και το σταθερό σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων A-135 γύρω από τη Μόσχα.

Το σύστημα αναμένεται να εισαχθεί στον στρατό το 2020, με προτεραιότητα παράδοσης για την περιοχή της Μόσχας και την κεντρική Ρωσία.

Αν και τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του συστήματος έχουν κρατηθεί μυστικά, για προφανείς λόγους, είναι γνωστό ότι το S-500 θα έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 600 χιλιόμετρα και θα είναι σε θέση να εμπλακεί με στόχους σε υψόμετρο πάνω από 95 χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε θέση να χτυπήσει εχθρικούς δορυφόρους χαμηλής τροχιάς και όπλα στο χώρο του διαστήματος. 

Σχετικά:

Ο Ερντογάν πρότεινε στον Πούτιν να παράγουν από κοινού S-500
Tags:
εκπαίδευση, αξιωματικοί, αεράμυνα, αντιπυραυλικό σύστημα, S-500, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK