02:23 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)
0 10
Βρείτε μας

Ο πρέσβης της Ινδίας στη Ρωσία δήλωσε ότι το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει κάποια νέα αεροπορική επίθεση στα σύνορα με το Πακιστάν, αλλά κάλεσε το Ισλαμαμπάντ να ενισχύσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Η Ινδία δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει νέα αεροπορικά πλήγματα στα σύνορα με το Πακιστάν, ενώ η σταθεροποιείται σταδιακά η εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, όπως δήλωσε ο πρέσβης της Ινδίας στη Ρωσία, μιλώντας στο Sputnik.

«Όχι, δεν έχουμε (τέτοια) σχέδια αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Ινδός διπλωμάτης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέας αεροπορικής επιδρομής.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, η Ινδία έχει σαφώς δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την κλιμάκωση της κατάστασης. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί μια ομαλή κατάσταση στην περιοχή είναι οι πακιστανικές ενέργειες στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων, δήλωσε ο πρέσβης Shri D. Bala Venkatesh.

«Δεν πρόκειται για αγώνα μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν. Πρόκειται για την προστασία των συμφερόντων της Ινδίας απέναντι στην απειλή των τρομοκρατικών ομάδων. Η Ινδία δεν είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που υποφέρει από τις ενέργειες αυτών», δήλωσε.

Η δήλωση του Ινδού διπλωμάτη έρχεται μετά από επίθεση που πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας εναντίον φερόμενου στρατοπέδου τρομοκρατών στο τμήμα του Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν, στις 26 Φεβρουαρίου. Το Νέο Δελχί πραγματοποίησε την αεροπορική επιδρομή μετά από επίθεση αυτοκτονίας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Τζάις-ι-Μοχάμαντ, στις 14 Φεβρουαρίου. Μετά την επίσκεψη, η Ινδία κατηγόρησε το Πακιστάν για υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων, με το Ισλαμαμπάντ να απορρίπτει τους ισχυρισμούς ως «αβάσιμους», προτείνοντας να διεξαχθεί κοινή έρευνα με το Νέο Δελχί για το περιστατικό. 

Θέμα:
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)

Σχετικά:

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν με καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών
Πακιστανοί στρατιώτες προστάτευσαν από το πλήθος τον κρατούμενο Ινδό πιλότο (Βίντεο)
Tags:
τρομοκρατία, τρομοκρατική οργάνωση, Κασμίρ, Ρωσία, Πακιστάν, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK