12:33 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την έναρξη νέων γεωτρήσεων στη Μεσόγειο με πλοία, μετά από εργασίες συντήρησης, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μετά από εργασίες συντήρησης των σκαφών σχεδιάζει να ξεκινήσει η Τουρκία, όπως δήλωσε ο Ερντογάν.

«Νέα πλοία γεωτρύπανα θα ξεκινήσουν έρευνες για πετρέλαιο στη Μεσόγειο μετά από εργασίες συντήρησης», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

​Η δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται μερικά 24ωρα μετά την ανακοίνωση των κυπριακών αρχών για την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στον «Γλαύκο-1» του τεμαχίου 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η γεώτρηση ολοκληρώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2019, φθάνοντας σε γεωτρητικό βάθος 4.200 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε βάθος 2.063 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η στιγμή που το γεωτρύπανο τρυπάει τον «Γλαύκο» στην κυπριακή ΑΟΖ (Βίντεο)

Στη γεώτρηση ανακαλύφθηκε στήλη φυσικού αερίου 133 μέτρων και βάσει της προκαταρκτικής ανάλυσης που έχει διενεργηθεί, εκτιμάται ότι ο ταμιευτήρας είναι άριστης ποιότητας και διαθέτει συνολικές ποσότητες φυσικού αερίου 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf).

Tags:
γεωτρήσεις, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK