21:47 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυμα κατά του εθνικισμού και του λαϊκισμού απέστειλε από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Για τον κίνδυνο του εθνικισμού και του λαϊκισμού μίλησε από το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις ευρωεκλογές.

«Τα πρώτα μηνύματα είναι ανησυχητικά και φοβάμαι ότι όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος και ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός» ανέφερε χρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε είναι μεγάλη η ανάγκη η Ευρώπη να προωθήσει και να ολοκληρώσει το ευρωπαϊκό εγχείρημα, με την υιοθέτηση κοινής εξωτερικής, αμυντικής, ασφάλειας και κοινωνικής πολιτικής.

Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη στις ηγεσίες της ένωσης.

«Η πραγματική δύναμη κακώς θεωρείται ότι είναι στα χέρια της Επιτροπής. Η πολιτική δύναμη είναι στα χέρια του Συμβουλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, υπογράμμισε πως δεν ήταν η οικονομική κρίση που θα έθετε σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά το προσφυγικό και τα θέματα ασφαλείας.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, αποκάλυψε πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του αρμόδιου επιτρόπου δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα σε πέντε μήνες το χαρτοφυλάκιο του θα εξελισσόταν ίσως στο σημαντικότερο στην Ευρώπη.

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Δεν είχε εμπειρία η Ευρώπη και τα κράτη-μέλη πώς να αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για πολιτικό πρόβλημα που φέρνει το μεταναστευτικό στην Ευρώπη, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε πω αυτό στάθηκε αφορμή να λάβουν δύναμη οι λαϊκιστές.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε ότι έχει φέρει αποτελέσματα ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία είπε πως η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία και η Τουρκία χρειάζεται την Ευρώπη.

«Η Τουρκία θέλει να έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη. Ζητούν να έχουν το δικαίωμα οι πολίτες της να ταξιδεύουν στην Ευρώπη όπως με τις περισσότερες χώρες της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Μάλιστα, ανέφερε πως τα κεφάλαια που έχουν να κάνουν με την ενταξιακή διαδικασία σταδιακά προωθούνται.

«Δεν είναι κλειστή η πόρτα της Ευρώπης προς την Τουρκία» διαμήνυσε και ευχήθηκε η συνεργασία να συνεχιστεί. «Αυτό είναι καλό για την Ευρώπη, την Τουρκία και θετικό για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» ανέφερε.

Τέλος, εκτίμησε πως πρέπει να καλλιεργηθούν περισσότερο οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, και ανέφερε πως μπορεί να έχει θετικό ρόλο σε αυτό η Ελλάδα.

Σχετικά:

Γκουτέρες: Η Ευρώπη θα επηρεαστεί περισσότερο από «κατάρρευση» της INF
Δημιουργία 30.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη από τον Nord Stream 2
Κάλεσμα Γιούνκερ: Η Ευρώπη πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στους ακροδεξιούς εξτρεμιστές
Επαναπατρισμός τζιχαντιστών στην Ευρώπη: Οι κίνδυνοι από την εφαρμογή του αιτήματος Τραμπ
Μεϊμαράκης: Θέλουμε την Ευρώπη των πολιτών, αλλιώς θα πάμε για διάλυση
Tags:
λαϊκισμός, εθνικισμός, 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Τουρκία, Ευρώπη, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK