03:11 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται να αφήσουν τα λεωφορεία, που θα μεταφέρον πρόσφυγες από το στρατόπεδο Ρουκμπάν, να εισέλθουν στην ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ ζώνη του Ατ Τανφ στη Συρία.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συριακής Συμφιλίωσης, του υπ. Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε το Σάββατο πως οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν στα λεωφορεία, που θα μεταφέρον πρόσφυγες από το στρατόπεδο Ρουκμπάν να περάσουν από την ζώνη του Ατ Τανφ.

«Η αμερικανική πλευρά απέρριψε το αίτημα του κοινού συντονιστικού κέντρου Ρωσίας-Συρίας για επαναπατρισμό προσφύγων ώστε να επιτραπεί η είσοδος στο κομβόι μεταφοράς στο έδαφος της ζώνης Ατ Τανφ», δήλωσε ο αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Αλεξάντερ Μαρτσένκο, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ουάσιγκτον καθυστερεί τη μετεγκατάσταση προσφύγων από το στρατόπεδο του Ρουκμπάν καθώς φιλοδοξεί να οργανώσει αποστολές με διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια που θα επιτρέψουν την περαιτέρω λειτουργία του στρατοπέδου.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ρόμπερτ Παλαντίνο, σε δήλωση του την Παρασκευή για τις συντονισμένες προσπάθειες για εκκένωση των προσφύγων ανέφερε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την έκκληση του ΟΗΕ για μια βιώσιμη λύση για το Ρουκμπάν, σύμφωνα με τα πρότυπα προστασίας και σε συνεργασία με όλα τα μέρη», δήλωσε ο Παλαντίνο μέσω Twitter την Παρασκευή.

«Οι μονομερείς ρωσικές πρωτοβουλίες, που δεν συντονίζονται με τα Ηνωμένα Έθνη και τα περιφερειακά μέρη, δεν πληρούν αυτά τα πρότυπα. Οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ είναι έτοιμοι για συντονισμένες προσπάθειες για ασφαλείς, εθελοντικές και ενημερωμένες αναχωρήσεις για όσους επιθυμούν να φύγουν».

Ωστόσο, το Ρωσικό Κέντρο Συριακής Συμφιλίωσης ανέφερε ότι όλες οι πληροφορίες σχετικά με την εκκένωση κοινοποιήθηκαν στον απεσταλμένο της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ στη Συρία.

Tags:
καταυλισμός, πρόσφυγες, Ρουκμπάν, Ρωσία, ΗΠΑ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK