14:19 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ χρησιμοποίησε βόμβες με λευκό φωσφόρο στις επιθέσεις στη νοτιοδυτική συριακή πόλη Μπαγκούζ, η οποία παραμένει το τελευταίο προπύργιο της τρομοκρατικής ομάδας ISIS στη χώρα.

Βόμβες με λευκό φωσφόρο χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στη νοτιοδυτική συριακή πόλη Μπαγκούζ, από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφεραν τοπικά μέσα το Σάββατο, επικαλούμενα πηγές τους.

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή μετά την ανακοίνωση από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ότι άρχισαν ξανά επιχειρήσεις κατά των μαχητών του ISIS στη Μπαγκούζ, μετά από ένα διάλειμμα για απομάκρυνση των πολιτών.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της SDF, μόνο οι μαχητές του ISIS βρίσκονται επί του παρόντος στην πόλη.

Εντούτοις, η μάχη στη Μπαγκούζ εξελίσσεται σιγά-σιγά για να προστατευτούν οι όμηροι που κρατάει το ISIS, σύμφωνα με τον συμπρόεδρο της αμερικανικής αποστολής του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (SDC).

Τους τελευταίους μήνες, η SDF με επικεφαλής τις Κουρδικές δυνάμεις διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του ISIS στη Συρία, με την υποστήριξη του αμερικανικού συνασπισμού.

Έχουν γίνει πολυάριθμες αναφορές στα συριακά μέσα ενημέρωσης για πολίτες θύματα και χρήση του λευκού φωσφόρου, η οποία απαγορεύεται βάσει των διεθνών συμβάσεων.

Σχετικά:

Σχεδόν 600 πρόσφυγες επέστρεψαν στη Συρία από την Ιορδανία και το Λίβανο
Έκθεση για χημικά στη Συρία: Χρησιμοποιήθηκε αέριο χλωρίου
Τρομοκράτες φέρονται να βομβάρδισαν πόλη στη Συρία - Αναφορές για νεκρό
Φονική έκρηξη σε λεωφορείο στη Συρία από νάρκη
Tags:
επιδρομή, βόμβα φωσφόρου, SDF, Συρία, Μπαγκούζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK