02:16 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Προειδοποίηση για την περίπτωση που τεθεί σε κίνδυνο η ελευθερία και η ασφάλεια του αρχηγού της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο, εξαπέλυσε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι προειδοποίησε το Σάββατο ότι κάθε πιθανό μέτρο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία και την ασφάλεια του αρχηγού της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο θα οδηγήσει σε νέα κλιμάκωση της κρίσης γύρω από τη Λατινική Αμερική και θα αντιμετωπίσει ισχυρή διεθνή καταδίκη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπογραμμίζει την πεποίθησή της ότι η λύση στην πολυδιάστατη κρίση που πλήττει τη Βενεζουέλα μπορεί να είναι μόνο πολιτική, δημοκρατική και ειρηνική. Από την άποψη αυτή, κάθε μέτρο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία, την ασφάλεια ή την προσωπική ακεραιότητα του Χούαν Γκουάιδο θα αποτελούσε σημαντική κλιμάκωση των εντάσεων και θα αντιμετώπιζε την ισχυρή καταδίκη της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε η Μογκερίνι σε δήλωση εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη Μογκερίνι, τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας «απολαμβάνουν συνταγματικά αποδεδειγμένα ασυλία που πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστή», ώστε να «ασκήσουν την κοινοβουλευτική τους εντολή απαλλαγμένη εκφοβισμού για αυτούς ή για τα μέλη της οικογένειάς τους».

Η δήλωση τόνισε ότι η ένωση θα συνεχίσει «να παρακολουθεί στενά τα γεγονότα σε συνεργασία με τα μέλη της Ομάδας Διεθνούς Επικοινωνίας και τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της».

Σχετικά:

Λαβρόφ σε Πομπέο: Η καταστροφική παρέμβαση στη Βενεζουέλα δεν σχετίζεται με τη δημοκρατία
Η Βενεζουέλα μεταφέρει τα γραφεία της PDVSA από τη Λισαβόνα στη Μόσχα
Δεν υιοθετήθηκε κανένα ψήφισμα για τη Βενεζουέλα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Tags:
ασφάλεια, αντιπολίτευση, Χουάν Γκουαϊδό, Φεντερίκα Μογκερίνι, Βενεζουέλα, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK