14:15 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Κούρδοι Πεσμεργκά σε φεστιβάλ ανεξαρτησίας σε στάδιο του Ερμπίλ

Αλλαγή του επίσημου ονόματος της Συρίας θα επιδιώξουν οι Κούρδοι στη συνταγματική επιτροπή

© Sputnik / Dmitriy Vinogradov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Την αλλαγή του επίσημου ονόματος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας θα επιδιώξουν οι Κούρδοι στο πλαίσιο των εργασιών της συριακής συνταγματικής επιτροπής, όπως ανέφερε εκπρόσωπος τους, μιλώντας στο Sputnik.

Κούρδοι θα προωθήσουν την αλλαγή του ονόματος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, κατά τη διάρκεια των εργασιών της συριακής συνταγματικής επιτροπής, προκειμένου να μην περιέχει καμία εθνική ή θρησκευτική αναφορά, όπως δήλωσε Κούρδος εκπρόσωπος στο φόρουμ στο Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία, μιλώντας στο Sputnik.

«Ειδικότερα, το επίσημο όνομα της χώρας — Αραβική Δημοκρατία της Συρίας — θα πρέπει να αλλάξει σε "Δημοκρατία της Συρίας", χωρίς να αναφέρεται καμία συγκεκριμένη εθνική ή θρησκευτική ταύτιση. Επιπλέον, ένα νέο σύστημα για τη Συρία πρέπει να βασίζεται σε δημοκρατικές αρχές και να είναι αποκεντρωμένο, όπως πρότεινε το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο», ανέφερε ο Κούρδος εκπρόσωπος.

Η σύσταση της συνταγματικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει την αναδιατύπωση των βασικών νόμων της Συρίας, συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια Συνεδρίου Εθνικού Διαλόγου της Συρίας το οποίο πραγματοποιήθηκε ρωσική πόλη του Σότσι, τον Ιανουάριο του 2018. Ο οργανισμός αναμένεται να συμπεριλάβει εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών.

Τον Φεβρουάριο, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, δήλωσε ότι οι οριστικοί κατάλογοι των μελών της επιτροπής παραμένει να συμφωνηθούν με τον ΟΗΕ να επιδιώκει την αντικατάσταση έξι υποψηφιοτήτων. Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία σύνταξης των καταλόγων θα οριστικοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Tags:
Κούρδοι, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, Σότσι, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK