ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι εγκαινίασε ένα εργοστάσιο Καλάσνικοφ, το οποίο πρόκειται να παράγει εκατοντάδες χιλιάδες AK-203 για το στρατό, καθώς οι ινδικές δυνάμεις σταδιακά αποσύρουν τα παλιά τους όπλα.

Ένα εργοστάσιο που θα παράγει καινούρια ρωσικά Καλάσνικοφ τύπου AK-203 για το στρατό άνοιξε τις πύλες του στην Ινδία.

Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται βορειοανατολικά και εγκαινιάστηκε την Κυριακή από τον πρωθυπουργό Μόντι στην πόλη Αμέθι. Το καινούριο Καλάσνικοφ θα βοηθήσει τις ινδικές δυνάμεις να πολεμήσουν κατά τρομοκρατικών και αυτονομιστικών ομάδων, δήλωσε ο ινδός πρωθυπουργός.

Ο Μόντι επαίνεσε επίσης «τον φίλο του Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», προσθέτοντας πως «αυτό το εγχείρημα έγινε δυνατό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά από την υποστήριξή του». Ο Ρώσος ηγέτης, με τη σειρά του, δήλωσε ότι η παραγωγή των όπλων στο ινδικό έδαφος θα δώσει ώθηση στην τοπική αμυντική βιομηχανία, θα αναπτύξει την τεχνογνωσία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

​Η μονάδα, η οποία διοικείται από το Ινστιτούτο Διοίκησης Εργοστασίων της Ινδίας και τη βοήθεια της Ρωσίας, έχει αδειοδοτηθεί να παράγει 750.000 Καλάσνικοφ τύπου AK-203.

Αξιωματούχοι της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας λένε ότι το φιλόδοξο έργο έχει υψηλό στόχο και μπορεί να παραχθούν ακόμα περισσότερα ΑΚ, ανάλογα με τις μελλοντικές ανάγκες τους.

Σχετικά:

Σύρος μηχανικός κατασκεύασε ηλεκτρονικό αυτόματο σκοπευτή με Καλάσνικοφ (Βίντεο)
Η εταιρεία Καλάσνικοφ αναπτύσσει εξοπλισμό για τις ειδικές δυνάμεις της Αρκτικής
Ο Πούτιν δοκιμάζει το ολοκαίνουργιο καλάσνικοφ
Tags:
στρατός, όπλο, Καλάσνικοφ, AK-203, Ναρέντρα Μόντι, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK