00:21 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (43)
0 10
Βρείτε μας

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας και συγκεκριμένα ένα ινδικό μαχητικό Sukhoi 30MKI φέρεται να κατέρριψε πακιστανικό drone κοντά στα σύνορα των δύο χωρών εν μέσω κλιμακούμενης έντασης στην περιοχή.

Στην κατάρριψη πακιστανικού drone φέρεται να προχώρησαν οι ινδικές δυνάμεις τη Δευτέρα κοντά στην πόλη Μπικάνερ, στο κρατίδιο του Ράτζασταν, στη βόρεια Ινδία.

Το drone εισήλθε στον ινδικό εναέριο χώρο περίπου στις 11:30 π.μ., τοπική ώρα, και το κατέρριψε ινδικό μαχητικό Sukhoi 30MKI.

Τα συντρίμμια του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV) έπεσαν στην πακιστανική πλευρά των συνόρων. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή από το Νέο Δελχί, το drone χτυπήθηκε στην ίδια περιοχή όπου στις 27 Φεβρουαρίου, σχεδόν μια δεκάδα μαχητικών της πολεμικής αεροπορίας του Πακιστάν επιχείρησαν να εισέλθουν στον ινδικό εναέριο χώρο.

Οι σχέσεις μεταξύ Ισλαμαμπάντ και Νέου Δελχί παραμένουν τεταμένες αφότου η πακιστανική πολεμική αεροπορία κατέρριψε δύο ινδικά μαχητικά πάνω από το έδαφός της, μετά από αεροπορική επιδρομή της ινδικής αεροπορίας σε φερόμενο στρατόπεδο εκπαίδευσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζάις-ι-Μοχάμαντ στο ελεγχόμενο από το Πακιστάν τμήμα του Κασμίρ.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση κατά Ινδών στρατιωτών που στοίχει τη ζωή 40 αντρών.

Θέμα:
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (43)
Tags:
μαχητικό, μαχητικά αεροσκάφη, Drone, Sukhoi 30MKI, Κασμίρ, Πακιστάν, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK