00:49 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας THAAD ανέπτυξαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ στις αρχές Μαρτίου, με τον αμερικανικό στρατό να βρίσκεται επί τόπου για τον συντονισμό του νέου συστήματος με την υπάρχουσα αμυντική αρχιτεκτονική.

Ο αμερικανικός στρατός ανέπτυξε αντιπυραυλικό σύστημα THAAD στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (EUCOM).

«Με διαταγή του υπουργείου Άμυνας, η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ ανέπτυξε ένα σύστημα THAAD στο Ισραήλ στις αρχές Μαρτίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

​Η κίνηση αποσκοπεί να καταδείξει τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια του Ισραήλ, επισημαίνεται στη δήλωση.

​Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του συστήματος αντιπυραυλικής προστασίας, μέλη των υπηρεσιών των ΗΠΑ θα εργαστούν σε διάφορες τοποθεσίες στο Ισραήλ για να βοηθήσουν τις τοπικές στρατιωτικές δυνάμεις να συντονίσουν την υπάρχουσα εναέρια και πυραυλική αμυντική αρχιτεκτονική τους με το σύστημα THAAD.

​Η άσκηση θα επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό που βρίσκεται στη χώρα και στην Ευρώπη να μοιραστεί βασικές ικανότητες με τους συναδέλφους στον ισραηλινό στρατό, ανέφερε η EUCOM.

​Το σύστημα THAAD, που θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα στον κόσμο, θα προστεθεί στην υφιστάμενη ισραηλινή αεράμυνα. Αυτή περιλαμβάνει σήμερα τον «Σιδερένιο Θόλο», σχεδιασμένο να καταρρίπτει πυραύλους μικρής εμβέλειας και το σύστημα Arrow.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, εκπρόσωπος Τύπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) διευκρίνισε ότι το αμερικανικό σύστημα θα αναπτυχθεί στον νότο της χώρας και πως περίπου 200 Αμερικανοί στρατιώτες θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις.

Σχετικά:

Νέα στρατηγική αεράμυνας των ΗΠΑ με 20 νέα συστήματα αναχαίτισης στην Αλάσκα
Tags:
THAAD, πυραυλικό σύστημα, αντιπυραυλικό σύστημα, EUCOM, IDF, ΗΠΑ, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK