00:48 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέρολντ Νάντλερ, έγιναν αιτήματα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, τον γιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και τον οικονομικό διευθυντή του Οργανισμού Τραμπ, στον πρώην διευθυντή προσωπικού του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και του πρώην συμβούλου του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκαν.

Η Δικαστική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων απέστειλε αιτήματα για έγγραφα σε περισσότερες από 81 υπηρεσίες, οντότητες και ανθρώπους, ξεκινώντας έρευνα για πράξεις που πιθανόν αποτελούν παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και κατάχρηση εξουσίας από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

«Έχουμε δει να γίνεται ζημιά στους δημοκρατικούς θεσμούς μας στα δύο χρόνια που το Κογκρέσο αρνήθηκε να διεξάγει μία υπεύθυνη έρευνα. Το Κογκρέσο πρέπει να ελέγχει καταχρήσεις της εξουσίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής Τζέρολντ Νάντλερ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς επιβεβαίωσε την λήψη του αιτήματος, δηλώνοντςα ότι «αρμόδιοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θα το επιθεωρήσουν και θα απαντήσουν στον ενδεδειγμένο χρόνο».

Tags:
έρευνα, Βουλή των Αντιπροσώπων, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK