12:33 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβακς, απέρριψε νωρίτερα υπαινιγμούς ότι το κόμμα του Βίκτορ Όρμπαν θα πιεζόταν να φύγει από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Συνολικά 12 εθνικό κόμματα του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχουν επίσημα ζητήσει τον αποκλεισμό του λαϊκού κόμματος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, Fidesz, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος.

«Δώδεκα μέλη του ΕΛΚ από εννέα χώρες έχουν ζητήσει τον αποκλεισμό ή την αναστολή του Fidesz» δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΛΚ Τζόζεφ Ντολ στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι το ζήτημα θα συζητηθεί σε συνάντηση στις 20 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών για τη στάση του απέναντι στον Ούγγρο πρωθυπουργό Όρμπαν είχε απαντήσει ότι θα ζητήσει με επιστολή να τεθεί σε αναστολή η συμμετοχή του στο ΕΛΚ.

«Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν συνέβη τίποτα με τον Ορμπάν. Πρέπει να θέσουμε σε αναστολή το κόμμα του και να του δώσουμε μία ευκαιρία να αλλάξει και αν δεν το κάνει δεν έχει θέση στο ΕΛΚ» είχε πει χαρακτηριστικά.

 

Tags:
αποκλεισμός, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Βίκτορ Όρμπαν, Ουγγαρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK